Knolselderijsoep met tijm en walnoten

2016-02-16 12.07.14knolselderij soep met tijm en knoflook 2016-01-06 19.24 (6)knolselderij soep met tijm en knoflook 2016-01-06 19.24 (5)

Ingrediënten:

  • klontje (gras)roomboter
  • scheutje extra vierge olijfolie
  • 1 hele knolselderij, geschild en in stukjes
  • 5 takjes verse tijm (eventueel gedroogd maar is minder smaakvol)
  • 3 tenen knoflook
  • een paar laurierblaadjes (3 kleine of één grote)
  • 1 liter water
  • bouillonkruiden (beste is zelf combineren, eventueel een wortel en een tomaat erbij)
  • 50 gram walnoten
  • 200/250 ml crème fraîche of kookroom

Bereiding: 

  1. Smelt de boter in de pan met de olijfolie, voeg de knolselderij, takjes tijm en knoflook erbij.
  2. Bak dit 10 minuten.
  3. Voeg de laurier en de bouillonkruiden eraan toe. Laat 20 minuten koken tot de knolselderij zacht is.
  4. Verwijder de laurier.
  5. Blend de soep glad.
  6. Rooster de walnoten in een pan.
  7. Roer de crème fraîche of de kookroom door de soep.
  8. Bestrooi de soep als je het opdient met wat walnoten en wat tijmblaadjes.

knolselderij soep met tijm en knoflook 2016-01-06 19.24 (2)

 

Download hier het recept: Knolselderijsoep met tijm en walnoten