Bietensalade met feta en hazelnoten

2016-04-21 18.59.36

Ingrediënten:

  • 500 g gare kleine rode bietjes
  • 1 grote appel
  • scheutje citroensap
  • 50 g geroosterde hazelnoten, grof gehakt
  • 100 g geitenkaas, verkruimeld

Voor de vinaigrette:

  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 3 eetlepels hazelnoten- of walnotenolie
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie


Bereiden:

  1. Voor de vinaigrette: klop de balsamicoazijn en één van beide oliesoorten door elkaar in een kom; voeg zout en peper naar smaak toe.
  2. Snijd of rasp de bietjes.
  3. Snijd de appel in plakjes en besprenkel ze met wat citroensap.
  4. Verhit of rooster de hazelnoten in een pan. Laat ze afkoelen en hak ze grof.
  5. Je kunt de bietjes, appel en hazelnoten door elkaar mengen en verdelen ze over vier borden. Je kunt ook de bestanddelen van de salade gesepareerd op een bord neerleggen. Bestrooi de salade met de geitenkaas en sprenkel de vinaigrette erover.