Avocado ei ontbijt pannenkoek

ScreenHunter_576 Mar. 30 18.53

Voor 4 personen

1 grote avocado
1 eetlepel fijngehakte koriander
1 1/2 theelepel citroen- of limoensap
1/8 theelepel zeezout
4 grote eieren

1 eetlepel Hete saus, chili saus voor het serveren ( optioneel)

Voor de boekweitpannenkoekjes:

2 kopjes boekweitmeel
1 ei
water
snufje zeezout
olijfolie of weinig kokosvet om te bakken

Snijd de avocado in de lengte doormidden, verwijder de pit en, met een grote lepel, schep je het vruchtvlees en voeg in een middelgrote kom. Voeg de koriander, citroen of limoensap en zeezout toe. Prak met een vork tot een mengsel waarin nog stukjes avocado zichtbaar zijn. Breng op smaak. Afhankelijk van de grootte van de avocado, kun je meer zeezout of limoensap nodig hebben. Zet ​​het mengsel even opzij.

Bak de vier boekweit pannenkoekjes. Verdeel 1/4 van de avocado mengsel op elk pannenkoekje.

Verhit de olie in een schone koekenpan op middelhoog vuur. Bak de eieren tot de gewenste gaarheid en leg op elk pannenkoekje met avocado een ei. Serveer direct, met of zonder een scheutje hete saus.