Ph – basisch – zuur

pH-base-zuur

Een goed voedingspatroon is overwogen. Dat betekent dat het voor 60% uit basische voedingsmiddelen bestaat en voor 40% uit verzurende voedingsmiddelen.

Basisch Verzurend
Aalbessen Aardappelen zonder schil
Amandelen Augurken
Aardappel met schil Banaan (groen)
Aardbei Basmattirijst
Abrikozen Bewerkte honing
Agar agar Bier
Ahornsiroop Biscuit
Alfalfa Bloem
Amarant Boekweit
Ananas Bonen
Andijvie Bosbessen
Appels Boter
Artisjokken Brood (wit)
Asperge Bruine suiker
Aubergine Cashewnoten
Avocado Chocolade
Bamboespruiten Chocolademelk
Banaan (rijp) Cottage cheese
Gerst Crackers
Bessen Crème
Bieten Drank
Bloemkool Eieren
Bonen (groen) Eiwit
Broccoli Fazant
Cantaloupe meloen Frisdrank
Johannesbrood Fructose
Cayenne Fruit uit blik
Champignons Fruitsappen (bewerkt)
Citroen Fruitsappen (gezoet)
Courgette Gebak
Dadels Gesteriliseerde melk
Druiven Haver(mout)
Eendeneieren Hert
Eidooier (zacht gekookt) IJs
Erwten Inktvis
Framboos Jam
Geitenkaas Kaas
Geitenmelk Kalkoen
Gember (vers) Karnemelk
Gemberthee Kersen (zuur)
Gierst Ketchup
Grapefruit Ketjap
Groene thee Kidneybonen
Groentesap Kip
Guave Koffie
Hazelnoten Konijn
Kalebas Kreeft
Kastanjes Kustmatige zoetjes
Kelp Lam
Kersen Lever
Kiwi Limabonen
Knoflook Macadamia’s
Kokosnoot (vers) Maïs
Komkommer Maïsolie
Kool Margarine
Koolraap Mayonaise
Kwarteleieren Melasse
Limoen Mosterd
Limoenwater Natuurazijn
Linzen Navybonen
Maïs (zoet) Oesters
Mango Pasta
Meloen Pecannoten
Mineraalwater Pinda’s
Moedermelk Pintobonen
Nectarines Pistache
Okra Pompoen
Olijfolie Pruimen
Olijven Rabarber
Paardebloem Reuzel
Papaja Rogge
Paprika Roggebrood
Passievrucht Rund
Peren Schelpen
Perzik Sesam
Peterselie Sigaretten
Pompoen Spelt
Quinoa Spinazie (gekookt)
Radijs Tabak
Rauwe honing Tafelzout
Rauwe melk Tarwebrood (gekiemd)
Rijst (wilde) Thee
Rozijnen Varkensvlees
Selderij Veenbes
Sinaasappel Walnoot
Sla Wijn
Spinazie (rauw) Witte azijn
Spruiten Witte rijst
Stevia Witte suiker
Tahoe Yoghurt
Tahoe Zilvervliesrijst
Tamari Zoetwatervis
Tempé Zonnebloem
Tomaten Zonnebloemolie
Ui Zoutwatervis
Vijgen
Vlaszaadolie
Waterkers
Watermeloen
Wei
Wortel
Zeewier
Zeezout