Boekweit wraps

Boekweitwraps

Ingrediënten:
2 kopjes boekweitmeel
1 ei
water
snufje zeezout
olijfolie of kokosvet om te bakken

Bereiding:
Meng het boekweitmeel, zout, ei en water tot een niet te dik pannenkoekbeslag. Bak de wraps zoals pannenkoeken. Bak ze niet te lang; ze moeten soepel blijven maar wel gaar worden. Boekweitpannenkoekjes kenmerken zich doordat er gaatjes in het beslag vallen. En bruin worden hoeft ook niet. Laat ze afkoelen. 

Vulling voor de wraps:

1 avocado
1 kipfilet of dij
optioneel taugé
peper, zout
1 teen knoflook
scheut sojasaus (Kikkoman) (verhouding: 1 eetlepel op 1 theelepel).
(je kunt zelf verse mayonaise maken als je daar behoefte aan hebt.)

Rucola voor erbij of erin

Bereiding:
Maak de avocado schoon en snijd in stukken of plakjes. Snijd de kip in reepjes, bestrooi met zout en peper en bak in olijfolie of kokosvet met de in stukjes gesneden knoflook goudbruin. Meng de sojasaus c.q. mayonaise. Besmeer de wraps dun met het sojamengsel en vul ze met de kip, avocado en taugé. Rol ze op. Leg de wraps op een bedje van rucola.

Lekker warm eten of koud. Handig om mee te nemen.

 

Download hier het recept: Boekweit wraps