Boekweitpannenkoekjes

Boekweitpannenkoekjes

Ingrediënten:

100 gram boekweitmeel
100 gram havermeel
2 el kokosmeel
½ tl zeezout
½ tl bicarbonaat (baking soda)
400 ml karnemelk
2 eieren
Kokosolie om in te bakken

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten in een blender en meng goed door.
  2. Laat 10 minuten staan zodat het meel het vocht kan opnemen.
  3. Het beslag moet dik zijn, maar wel ‘lopen’. Als het nog erg dik is, voeg je wat water toe en meng je nogmaals.
  4. Zet een koekenpan op het vuur en smelt de kokosolie hier in.
  5. Gebruik een sauslepel om kleine beetjes beslag in de pan te laten lopen.

Ik kreeg drie pannenkoekjes in een koekenpan van 24cm doorsnee.

  1. Draai de pannenkoekjes om zodra de bovenkant belletje heeft en droog

wordt.

  1. Bak nog een minuut ofzo en herhaal dit met de rest van het beslag.
  2. Bewaar de pannenkoeken in een luchtdichte doos in de koelkast. Ze

blijven ongeveer 3 dagen goed.

  1. Deze pannenkoekjes zijn neutraal van smaak en erg lekker met

bijvoorbeeld gerookte zalm, geitenkaas of tonijn. Je kan ze echt zien als

een vervanger voor de boterham, want ze blijven stevig om vast te

houden.
Tip: Havermout of havervlokken geeft deze pannenkoekjes een heerlijk bite. Je kan voor 200 gram boekweitmeel gaan, maar dan worden de pannenkoekjes beduidend droger en zijn ze de volgende dag stijf.
Tip 2: De bicarbonaat (baking soda) reageert op de zure karnemelk. Als je liever geen lactose gebruikt, voeg dan 1 el citroensap of appelcider azijn toe en 400 ml andere melk naar keuze.

Download hier het recept: Boekweitpannenkoekjes