Bouillonpoeder

Bouillonpoeder zelf bereid

Ingrediënten:

3 eetl gedroogde korianderblad
1 eetl piment
4 gedroogde pepers zonder zaad
750 gr uien
125 gr prei
500 gr wortelen
250 gr bleekselderij
50 gr knoflook
1 bosje selderij
1 bosje peterselie
100 gr himalayazout

Bereidingswijze:

Alle groente en kruiden fijn snijden en met de staafmixer pureren. Zout erdoor mengen en de drap op een bakplaat met bakpapier verspreiden met een spatel.

1 uur op 100 °C in de oven laten drogen, daarna de ovendeur op een kiertje zetten, door er een pollepel tussen te zetten.

In totaal ongeveer 4 uur laten drogen.

Voor 1 lt soep ben je ongeveer 2 eetlepels bouillonpoeder nodig.

Voor 1 mok bouillon gebruik je 2 theelepels.
De bouillon in een afgesloten bakje koel en droog bewaren.