Broccolisoep

Kook/stoom de broccoli Maak mengsel van selderij, wortel, knoflook en uiBroccolisoep

Ingrediënten:

  • 2 stronken broccoli
  • 2 stengels selderij
  • 2 kleine of 1 grote ui
  • 1 winterwortel
  • halve bol knoflook
  • peper en zeezout naar smaak
  • gedroogde selderijblad

Bereiding:

  1. was de broccoli en maak deze klein.
  2. Vul de pan met 1 liter water.
  3. Kook/stoom de broccoli
  4. schil de uien, knoflook, wortel en snij klein. Snij de selderijstengel klein.
  5. Bak de ui op laag vuur en voeg wortel, selderij en knoflook toe.
  6. Maak op smaak met de peper, zeezout en selderijblad.
  7. Voeg toe aan de pan met de broccoli.
  8. Zodra alles goed gaar is blend je het tot een dikke romige soep.
  9. Optioneel kun je er wat crème fraîche aan toevoegen maar dit is niet nodig.