Brownies

Brownie

Makkelijk recept. Super lekker. Gezond vanwege de anti-oxidanten, die schade aan lichaamscellen voorkomen door vrije radicalen onschadelijk te maken. Vrije radicalen zijn stoffen die lichaamscellen beschadigen en de celdeling ontregelen. De brownie is zonder (geraffineerde) suiker, zonder granen dus glutenvrij, zuivelvrij, en gistvrij.

Ingrediënten

  • 100 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao, liever 80% of hoger)
  • 80 gram (extra vierge) kokosolie
  • 30 gram rauwe cacaopoeder
  • 100 gram adukibonen (gekookt, of uit blik)
  • 150 gram Medjool-dadels (een stuk of 7-9)
  • 50 ml kokosmelk
  • 45 gram amandelen, gemalen
  • 1 ei

Als je geen aduki (azuki) bonen kunt vinden, probeer dan bijvoorbeeld eens bruine bonen of kidney  bonen. Experimenteren met verschillende noten kan ook!

Bereiding

  1. Doe in een brood/cakeblik (van 20 x 10 x 6 cm) bakpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  3. Smelt de chocolade en kokosolie in een pan op heel laag vuur, of au bain marie.
  4. Roer het cacaopoeder erdoor en haal het van het vuur.
  5. Spoel de (aduki)bonen af en laat ze uitlekken. Mix ze in de keukenmachine met de dadels, kokosmelk en gemalen amandelen, tot een dikke pasta.
  6. Klop in een grote aparte schaal het ei los.
  7. Roer het bonenmengsel door de chocolade en dan vervolgens door het ei.
  8. Giet het beslag in het blik en bak 25 – 30 minuten (niet te lang, brownies horen een beetje klef te zijn).
  9. Laat afkoelen en zet ze even in de koelkast voor je ze serveert.

Ze blijven een paar dagen goed in de koelkast.

 

Download hier het recept: Brownies