Cajun Kip met champignons

Cajun kip met champignons

Ingrediënten:

  • 4 kipfilets, in stukjes gesneden
  • 1 bakje champignons
  • 1 1/2 kopje uien, fijngesneden
  • 1 1/2 kopje bleekselderij, fijngesneden
  • 1 kop gehakte groene paprika
  • ½ kopje rode paprika
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ½ – 2 kopjes water
  • ½ theelepel Cayenne peper
  • 3 tot 4 druppels van je favoriete hete saus
  • 2 el. tapioca zetmeel of arrowroot (bindmiddel)
  • 100 gram roomboter of olijfolie (of ghee)
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereiding:

  1. Bruin de kip aan alle kanten.
  2. Voeg de uien toe tot ze glazig zijn.
  3. Voeg vervolgens de selderij, paprika en knoflook toe en bak tot ze zacht maar nog steeds knapperig.
  4. Smelt de boter.
  5. Roer de tapioca zetmeel of de arrowroot er doorheen en blijven roeren tot het bruin ziet.
  6. Giet het water erbij en blijf voortdurend roeren tot het een geheel is.
  7. Voeg alle overige ingrediënten toe, waaronder de bruin kip, en breng op smaak.
  8. Dek af en laat het sudderen, tot max. 1 uur.

Download hier het recept: Cajun kip met champignons