Citroentaart zonder bakken

citroentaart zonder bakken

Ingrediënten:

Voor de korst:

  • 1 1/2 kopje amandelen (geweekt in gefilterd water gedurende minstens 6 uur en daarna uitgelekt)
  • 1/2 kopje dadels
  • 4 eetlepels kokosolie (gesmolten)

 Voor de vulling:

  • 1 3/4 kop cashewnoten (geweekt in gefilterd water gedurende minstens 6 uur en daarna uitgelekt)
  • 3/4 cup dadels
  • 1/2 kopje vers citroensap
  • 2 eetlepel verse citroenen schil (biologisch, onbespoten)
  • 1 kopje kokosolie
  • 1 kopje water
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 snufje zout

Bereiding:

Voor de Korst

  1. Mix de ingrediënten tot een klomp. Doe het in een middelgrote kom.
  2. Maal de amandelen tot relatief fijne kruimels. Voeg toe aan de kom.
  3. Giet in 4 eetlepel gesmolten kokosolie en meng goed.
  4. Bekleed een taartvorm met wat bakpapier (op deze manier is het makkelijker om uit de vorm te halen).
  5. Leg het amandel mengsel in de taartvorm en verdeel het gelijkmatig, druk het aan met je (schone) handen.
  6. Bedek de randen van de vorm ook. Plaats de taartvorm in de diepvries terwijl de voorbereiding van de vulling treft.

 Voor de vulling

  1. Meng alle ingrediënten om een ​​fijne crème.
  2. Neem de taart vorm uit de vriezer en giet in de citroen crème er op.
  3. Plaats in de vriezer (ongeveer 3 uur).

Download hier het recept: Citroentaart zonder bakken