Courgette noedels

Courgette noedels met kokos en limoen

Courgette noedels met kokos en limoendressing

Ingrediënten:

  • Courgette-ongeveer één per persoon
  • Ruwe zwarte sesamzaadjes (optioneel)
  • Gehakte groene (bos) uien (optioneel)
  • Gehakte koriander (optioneel)

Coconut Lime Dressing:

  • 1 kopje rauwe cashewnoten
  • sap van 4 limoenen met de schil van een limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel Himalaya zeezout
  • 1/2 kopje kokoswater (vers of uit blik)

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een blender en meng tot een glad mengsel, afhankelijk van hoe dik je de saus wil hebben bepaal je of je een beetje meer kokoswater (of zelfs gewoon water) toe voegt.
  2. Gebruik de Spiralizer voor de Courgette noedels. Gebruik ongeveer 1 kleine tot middelgrote courgette per persoon (ook afhankelijk van of het een hoofdgerecht of bijgerecht wordt).
  3. Zodra je de noedels klaar hebt doe je deze in een grotere kom en voeg de dressing bij en meng goed. Wanneer je het serveert, voeg je ruwe zwarte sesamzaadjes, gehakte groene (bos)uien en gehakte koriander toe. Gebruik hoeveel je wilt!

Download hier het recept: Courgette noedels