Courgette spaghetti met pesto en ovengeroosterde tomaatjes

courgette spaghetti

Ingrediënten:

  • 2 courgettes
  • 1 bakjes Cherry tomaatjes
  • 1 basilicum plant (pot)
  • zakje pijnboompitjes (60 gr)
  • 1 teentjes knoflook
  • extra vierge olijfolie
  • peper

Bereiding:  (40 min)

  • Halveer de tomaatjes, leg ze op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie en rooster ze een half uurtje op 180 graden (houd ze wel in de gaten!)
  • Pluk de blaadjes van de basilicumplant en doe ze samen met helft van de pijnboompitjes, de knoflook, een flinke scheut olijfolie en wat peper in de keukenmachine en maal tot een pesto
  • Was de courgettes en maak met een julienne schiller of spirelli spaghetti slierten (stop als je bij de zaadjes komt)
  • Serveer de (rauwe) courgette spaghetti met de geroosterde tomaatjes en de andere helft van de pijnboompitjes (de pijnboompitjes kun je nog even licht roosteren in een droge koekenpan)

Tip

Pesto maken van rucola of spinazie: voor een variant op de gewone pesto gebruik je in plaats van basilicumblaadjes wat rucola, verse spinazie samen met een scheut extra vierge olijfolie, pijnboompitjes, een teentje knoflook en peper. Mix het tot een mooie glad mengsel in de keukenmachine.

 

Download hier het recept: Courgette spaghetti met pesto en ovengeroosterde cherry tomaatjes