Crackers met pitten en zaden

Ingrediënten: 
125 gr amandelmeel
1 eiwit
1 el olijfolie
zeezout
60 gr gemengde pitten en zaden (ik had pompoenpitten, zonnebloempitten, pijnboompitten)
1 el sesamzaadjes
1 el maanzaadjes

Bereiding: 
Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe alle ingrediënten in een mengkom en kneed met je handen tot deeg. Dit duurt niet lang, 2 minuten hooguit. Kneed goed door elkaar.

Opbouwen Crackers met pitten en zaden Opbouwen Crackers met pitten en zaden

Rol er een bal van en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk de bal een beetje plat met je handen. Leg er dan nog een vel bakpapier overheen en rol met de deegroller uit tot een platte plak. Hoe dunner hoe knapperiger de crackers zullen zijn.

2015-12-10 21.15.06
Snij met een pizza mes (of ander) mes alvast vierkantjes in het deeg zodat de crackers na bakken en afkoelen makkelijk te breken zijn.

2015-12-10 21.18.06

 

Zet ongeveer een 15 tot 20 minuten in de oven. Check na een kwartier of alles stevig aan voelt. Voelt het nog wat zacht doe dan een paar minuutjes extra.

2015-12-10 21.48.33  2015-12-10 21.49.41

Je kunt in plaats van amandelmeel ook kokosmeel met boekweitmeel gebruiken als je dat liever hebt. Of meng er wat havermout doorheen. Mocht het dan te droog blijven kun je er wat meer olie en/of wat water bij doen. Maak het niet te nat.

Varieer met de pitten en of noten en zaden. Hoe groter de noten hoe dikker de plak, dus maak de noten klein.

 

Dowload hier het recept: Crackers met pitten en zaden