Crackers

Crackers

Crackers: een gezonde snack met een heerlijke crunch en een boordevol voedingswaarde. In dit recept worden sesam en vlas zaden gecombineerd met kakelverse eieren en kruiden.

Het worden knapperige, hartige en het recept kun je met elk type zaden maken. Chia zaad zal veel vocht kunnen absorberen. Hou je aan de hoeveelheden. Als je de hele zaden niet kunt verdragen, kun je de zaden vooraf breken of malen voordat je ze aan de eieren toevoegt.

Je kunt een voorraad gemengde zaden aanleggen is een luchtdichte voorraadpot of afsluitbare zak, inclusief de kruiden. Etiketteer deze met: “drie eieren toevoegen, mengen, dunne laag op een bakplaat en bakken op 200 graden gedurende 15 minuten tot knapperig geheel.”

Je kunt zo deze crackers maken in minder tijd dan dat je naar de winkel moet om ze te kopen. Je kunt de crackers gebruiken bij salades, als tussendoortje ze zullen je bloedsuikerspiegel niet verhogen.

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 1/2 kopje zonnebloempitten
  • 1/2 kopje pompoenpitten
  • 1/4 kopje sesamzaad
  • 1/4 kop hennepzaad
  • 1/4 kop lijnzaad
  • 1 theelepel Himalaya of keltisch zeezout
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel gemengde gedroogde Italiaanse kruiden of maak een eigen kruidenmengsel.

Bereiding:

  1. Meng de eieren, zaden, kruiden, knoflookpoeder en zout in een kom. Goed roeren.
  2. Bedek de bakplaat met bakpapier en strijk het mengsel uit.
  3. Zorg dat het overal even dik of dun is.
  4. Bak op 200 C voor 15 tot 18 minuten. In stukken breken. Ze moeten knapperig zijn. Als ze niet breken met een breuk, leg ze terug in de oven tot ze helemaal droog zijn.

Tips

  • Serveer met rauwe kaas, hummus, aubergine hummus, vers fruit.
  • Bestrijk met wat eigeel voor een hartige crunch.
  • Gebruik wat je hebt, houdt je aan de verhoudingen 1 ¾ kop zaden met drie ei. Wees creatief en geniet.

Download hier het recept: Crackers