Gevulde omelet

gevulde omelet spinazie
Ingrediënten:

* kokosolie
* ½ sjalotje
* 2 eieren
* een handje bladspinazie
* 2 plakjes gerookte zalmfilet
* 5 cherrytomaatjes
* verse dille

Bereiding:
1. klop in een kom de eieren, zo wordt de omelet lekker luchtig
2. snij de zalmplakjes en tomaatjes in kleine stukjes en voeg die toe
3. neem de bladspinazie en meng die mee in de kom
(je kunt ze eventueel in wat kleinere stukjes knippen als je grote bladeren hebt)
4. voeg een snufje zout en peper toe en wat verse dille
5. klop het geheel nog een halve minuut
6. verhit kokosolie in een koekenpan, fruit hier het halve sjalotje in en giet het mengsel er gelijkmatig bij
7. zet het vuur een halve minuut op de hoge stand en daarna op laag vuur met een deksel erop
8. draai na een paar minuutjes de omelet om, als de omelet een lichtbruine kleur krijgt is hij klaar
Als de omelet niet voldoende voor je is als ontbijt of lunch, kun je er nog wat extra groente of een halve avocado aan toevoegen.

 

Download hier het recept: Gevulde omelet