Gevulde omelet

gevulde omelet spinazie

Ingrediënten: 

* kokosolie
* ½ sjalotje
* 1 heel ei en 3 eiwitten, bij voorkeur (biologische) vrije uitloop-eieren
* een handje bladspinazie
* 2 plakjes gerookte zalmfilet
* 5 cherrytomaatjes
* (verse) dille

Bereiding:
1. klop in een kom het hele ei en de 3 eiwitten, zo wordt de omelet lekker luchtig
2. snij de zalmplakjes en cherrytomaatjes in kleine stukjes en voeg die toe
3. neem de bladspinazie, snijdt die in handzame stukken en meng die mee in de kom
4. voeg een snufje zeezout en peper toe en wat (verse) dille
5. klop het geheel nog een halve minuut
6. verhit kokosolie in een koekenpan, fruit hier het halve sjalotje in en giet het mengsel er gelijkmatig bij
7. zet het vuur heel even op de hoge stand en daarna op laag vuur met een deksel erop
8. draai na een paar minuutjes de omelet om, als de omelet een lichtbruine kleur krijgt is hij klaar

Als de omelet niet voldoende voor je is als ontbijt of lunch, kun je er nog wat extra groente of een halve avocado aan toevoegen of drink er een groene smoothie bij.

Download hier het recept: Gevulde omelet