Gezonde snickertaart zonder bakken

 

2015-09-22 13.07.59

Je bent klaar met afvallen. Dan wil je niet meer aankomen. Hoe je dat doet wordt je tijdens het af- en opbouwen uitgelegd. Natuurlijk wil je ook wel eens wat lekkers. En dat kan! Na het afslanken leer je een lifestyle waarmee je op gewicht kan blijven. Belangrijker is dat je leert hoe je je lichaam gezond kan houden door bepaalde voedingsmiddelen te laten staan en andere er voor in de plaats te kiezen. Zo kun je zonder af te zien gewoon blijven eten, maar wel heel anders.

Voor deze taart maak je gebruik van gezonde ingrediënten en heb je de oven niet nodig. Leuk om te maken en zo klaar.  Super lekker! Voor na het afbouwen en opbouwen natuurlijk!

INGREDIËNTEN

Bodem:

  • 5 eetlepels rauwe cacaopoeder
  • 12 dadels, ontpit
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 1 kopje noten keuze (bv cashewnoten en amandelen, eventueel met walnoten)
  • 1 kopje ongezoete gedroogde kokosrasp
  • 1 theelepel vanille-extract

Caramel laag:

  • 10 dadels, ontpit, geweekt in kokend water gedurende 10 minuten en daarna laten uitlekken
  • 3 theelepels kokosolie
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 3 eetlepels ongezouten amandelboter (of hele amandelen)

Mousselaag:

  • 2 blikjes volvette kokosmelk, zet in de koelkast ’s nachts
  • 3/4 eetlepels notenkaas of pindakaas (liefst zonder toevoegingen)
  • 2 eetlepels honing
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • Snufje zeezout

Toplaag:

  • donkere pure rauwe chocolade
  • kokosolie

BEREIDING

Bodem: Voeg alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en meng vlot tot een geheel. Strijk deze massa op bakpapier in de bakvorm. Bewaar in de vriezer.

Caramel laag: Voeg alle caramel ingrediënten in de keukenmachine en meng tot een geheel. Verspreid een gelijkmatige laag bovenop taartbodem en zet terug in de vriezer.

Mousse laag: Open de kokosmelk blikjes en schep het dikke stevige wit van de kokosmelk in de keukenmachine (schenk het resterende kokoswater in een glas en bewaar voor bijvoorbeeld een smoothie). Voeg de resterende mousse ingrediënten toe en blend tot een gladde massa. Gelijkmatig verdelen, dan terug naar vriezer.

Top: de top afwerken met donkere pure rauwe chocolade met kokosolie, gesmolten au bain-marie. Laat een nacht in de vriezer. Voor gebruik ongeveer 10-30 minuten voor het serveren uit de vriezer halen.

2015-09-22 13.09.48

Download hier het recept: Gezonde snickertaart zonder bakken