Groene wrap

Groene wrap

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 krop Romeinse sla
  • 3 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gr. pompoenpitten
  • 2 citroenen
  • ½ bosje verse peterselie
  • 1 eetlepel verse basilicum
  • 1 eetlepel verse dille
  • 2 handjes verse spinazie
  • 1 ui
  • snufje Himalayazout, versgemalen zwarte peper

Bereiding:
Schil en pers de knoflookteentjes en pureer deze samen met de pompoenpitten en een uitgeperste citroen in een blender (n.b.: laat de pompoenpitten eerst een nachtje zacht worden in wat water als ze te hard zijn). Voeg een snufje Himalayazout naar smaak toe. Voeg als laatste de peterselie, basilicum en dille toe en pureer die nog even kort mee. Was de verse spinazie en snipper de ui, meng die samen in een aparte kom, pers een halve citroen uit in de kom en besprenkel er tenslotte wat versgemalen zwarte peper overheen. Was 4 grote bladen van de Romeinse sla, leg die met de buitenkant (waar de middennerf uitsteekt) naar beneden op een snijplank en snijd het dikste deel aan de onderkant van elk blad eraf. Was tenslotte de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
Je hebt nu alles klaar om de wraps te gaan draaien: smeer een eetlepel pompoenpittenmengsel op elk blad en spreid het goed uit. Doe daar wat blokjes tomaat bovenop en dek deze af met een handjevol van het spinazie/ui-mengsel. Sla nu de boven- en onderkant van het blad naar binnen en draai het slablad in de breedterichting tot een wrap. Steek een houten prikkertje door de wrap om te voorkomen dat hij weer uit elkaar valt.

 

Download hier het recept: Groene wrap