Havermoutpap

yoghurt ontbijt met havermout

Basis havermoutpap:

  1. 3 tot 4 volle eetlepels havermout (bij voorkeur Biologisch!)
  2. 300 ml water  (hoeveelheid naar eigen wens)
  3. 1 eetlepel kokosolie
  4. snuf zeezout
  5. snuf kaneel
  6. 4 of 5 dadels
  7. 1 rauw ei

Breng 300 ml water samen met de havermout en de in stukjes gesneden dadels al roerende aan de kook. Zodra het aan de kook is, zet je de warmte bron iets lager en blijf roeren. Het gaat vanzelf met elkaar binden. Haal even van het vuur af. Meng vervolgens met kaneel. Doe het rauwe ei erdoor en zorg dat je meteen kan gaan roeren zodat het ei zich goed mengt met de pap anders krijg je eierstolsels en dat is niet lekker. Door het ei wordt de pap heel romig en heb je meteen je eiwitten binnen.

Variatietips:

  1. vervang de dadels door blauwe bessen, appel of banaan
  2. wil je ’s morgens snel klaar zijn? Verdubbel de hoeveelheden water en havermout en laat het afkoelen na het koken en zet het in de koelkast. De volgende ochtend schep je wat haverhout in een pannetje om het op te warmen (koud eten kan ook) en doe er vervolgens fruit, noten en kaneel overheen.

Wat is havermout? Klik hier voor de download: Havermout is een goedkoop geneeskrachtig Superfood en kent vele gezondheidsvoordelen

 

Download het recept: Havermoutpap