Kip Piccata

Kip Piccata

Ingrediënten

  • 2 hele kipfilet
  • Zeezout en zwarte peper
  • 1/2 kopje boekweitmeel
  • 1 groot ei
  • 1/2 eetlepel water
  • 3/4 kop gekruid kokosmeel (ipv brood kruimels of paneermeel)
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 3 eetlepels grasroomboter
  • 1/3 kopje vers geperst citroensap (2 citroenen), citroenhelften bewaren
  • 1/2 kop droge witte wijn
  • Plakjes citroen, voor het garneren
  • Gehakte verse peterselie bladeren, voor het serveren
  • Optioneel kun je wat Parmezaanse kaas toevoegen aan het kokosmeel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Leg op de bakplaat het bakpapier.
  2. Plaats elke kipfilet tussen 2 vellen bakpapier of plastic folie en sla met een deegrol plat tot een ½ centimeter dik. Bestrooi beide kanten met zout en peper.
  3. Doe in 1 diep bord boekweitmeel, 1/2 theelepel zeezout en 1/4 theelepel zwarte peper. In een tweede bord klop je het ei en 1/2 eetlepel water met elkaar. Doe de kokosmeel op een derde diep bord.
  4. Haal elke kipfilet eerst door de boekweitmeel, schud het overtollige af. Haal het door het eimengsel. Vervolgens door het kokosmengsel.
  5. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote braadpan op matig tot medium-laag vuur. Bak de kipfilets 2 minuten aan elke kant, tot ze bruin zijn.
  6. Leg ze op de bakplaat en laat ze bakken gedurende 5 tot 10 minuten.
  7. Maak de saus. Veeg de pan schoon met een stuk keukenrol. Smelt 1 eetlepel boter en voeg de citroensap, wijn, en de overgebleven citroenhelften, 1/2 theelepel zeezout en 1/4 theelepel zwarte peper toe.
  8. Kook op hoog vuur tot het vocht tot voor de helft is ingekookt, ongeveer 2 minuten.
  9. Doe het vuur uit, voeg de resterende 2 eetlepels boter toe en meng het tot een geheel.
  10. Gooi de citroenhelften weg en serveer 1 kipfilet per bord.
  11. Schep de saus op de kipfilet en serveer het met een schijfje citroen en besprenkel het met verse peterselie.

Download hier het recept: Kip Piccata