Kip Tandoori  (4 personen)

Kip Tandoori

Ingrediënten: 

  • 4 Kipfilets (biologisch)
  • 2-3 uien (meer mag best)
  • 2 dl yoghurt of crème fraîche
  • 2 tenen knoflook, geperst (meer mag ook)
  • 1 à 2 rode puntpaprika’s
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • flinke snuf cayennepeper
  • 1 dessertlepel komijnpoeder
  • 1 dessertlepel korianderpoeder
  • 1 theelepel tijm, 1 theelepel rozemarijn, 1 theelepel oregano
  • 1 a 2 cm verse gember, geraspt of gedroogd
  • 1 dessertlepel kurkuma (turmeric, geelwortel)
  • Eventueel 1 rode peper, fijngehakt
  • scheut sap van een citroen
  • 1 à 2 kleine blikjes tomatenpuree (meer mag ook als je er meer saus van wilt)
  • zeezout en peper naar smaak
  • zwarte rijst of quinoa
  • Gooi alle kruiden door elkaar en laat de kip met de kruiden een paar uur tot max. een dag marineren in de koelkast.

Bereiding:

Bak stukjes kipfilet bruin en gaar, voeg de uien toe. Voeg de puntpaprika toe. Voor meer spice kun je er een rode peper bij doen. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit even door, zo komt de smaak van de tomatenpuree los. Voeg de citroensap, yoghurt of crème fraîche toe. Je kunt er zwarte rijst of quinoa bij koken. Serveren met broccoli of andere groente of een salade.

Download hier het recept: Kip Tandoori