Lasagne met courgette (4 personen)

20150320_185213 20150320_192653

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt (biologisch)
  • 1 grote courgette of 2 kleine courgettes in plakken
  • 2 à 3 gesnipperde uien
  • 1 à 2 rode (punt)paprika in stukjes of reepjes
  • 1 à 2 teentjes knoflook, gesneden of geperst
  • Optioneel 1 à 2 selderiestengels in stukjes
  • 1 à 2 blikjes tomatenpuree (kan ook met alleen verse tomaten)
  • Naar smaak zeezout, peper, cayennepeper en kruiden
  • Italiaanse smaak: oregano en basilicum, dille
  • Franse smaak: Thijm, rozemarijn
  • Roomboter om in te bakken

Bereiding 

  1. Rul het gehakt
  2. Voeg de uien toe
  3. Daarna de paprika toevoegen
  4. Eventueel de selderiestengel toevoegen
  5. Bak de tomatenpuree mee
  6. Voeg wat water toe
  7. Voeg zeezout, peper en cayennepeper toe
  8. De overige kruiden toevoegen
  9. Voeg de knoflook toe
  10. Laat de saus even pruttelen
  11. Snijdt de courgette met een kaasschaaf in plakken
  12. Stapel de saus en de courgette plakken in een ovenschaal
  13. Zet het gerecht in de oven en bak in 20 min tot 30 minuten zodat de courgette plakken kunnen garen.

 

Download hier het recept: Lasagne met courgette