Ontbijt (avond vooraf klaarmaken)

Ontbijt

Bedenk dat diverse ingrediënten meer of minder calorieën bevatten. Water is sowieso aan te raden als je elke dag een ontbijt op deze manier maakt. Varianten met kokosmelk of amandelmelk geven meer calorieën, gebruik deze dan eens per week. 

Pindakaashavermout

  • 1/2 cup (80 gr) havervlokken
  • 1/2 cup (120 ml) kokosmelk, geitemelk, griekse yoghurt
  • 1/2 theelepel vanillepoeder
  • 1 flinke eetlepel pindakaas (biologisch)
  • 1 dadel, ontpit en in stukjes
  • snuf kaneel

Roer alle ingrediënten in een afsluitbaar bakje. Het geheel moet net onder de melk staan. Zo niet dan nog een klein scheutje toevoegen. Sluit het bakje af en zet voor het slapen gaan in de koelkast, de volgende ochtend kan je het zo eten!

Chia havermout

  • 1/2 cup (80 gr) havervlokken
  • 1/2 cup (120 ml) griekse yohgurt naar keuze
  • 2 el kokosrasp
  • 1 el chiazaad
  • 1 el sesamzaad
  • 1 dadel, ontpit en gehakt

Alles goed mengen en afgesloten in de koelkast zetten. Bij deze versie is het erg lekker om er ’s ochtends nog wat fruit bij te doen, blauwe bessen of frambozen of in de zomer aardbeien bijvoorbeeld. In plaats van een dadel kan je ook ander gedroogd fruit als zoetmiddel gebruiken natuurlijk: abrikozen, pruimen, rozijnen etc. Eigenlijk kan je naar hartenlust variëren met dit ontbijt!

Tiramisu Overnight Oats

  • 1/2 cup (80 gr) havervlokken
  • 1/2 cup (120 ml) rijst-kokosmelk
  • 2 el kokosrasp
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 dadel, gehakt
  • 1 eetlepel cacao
  • 6 gehakte amandelen

Meng alles goed en zet afgesloten in de koelkast tot de volgende ochtend.

 

Download hier het recept: Ontbijt (avond vooraf klaarmaken)