Oven Gebakken Ei met Groente Cups

Oven-Baked-Egg-Cups

Ingrediënten 3-4 personen

  • 2 theelepels olijfolie
  • 1/2 tot 1 grote ui
  • 1 bundel van asperges
  • 10 eieren, geklutst
  • 3/4 kop geraspte geitekaas
  • zeezout en peper.

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de ui in dunne halve maantjes. Was de asperges goed en snijd ze in stukjes van ongeveer 1/2 tot 3/4 van een inch.
  3. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de uien. Asperges toevoegen tot ze gaar maar nog knapperig zijn (ongeveer vijf minuten). Breng op smaak met zeezout en peper en zet apart.
  4. Cups / potten invetten. Verdeel de gebakken groenten. De kopjes / glazen goed tot de rand vullen met groenten.
  5. Klop de eieren en verdeel gelijkmatig tussen de cups / potten. Top met ongeveer 1 eetlepel kaas per portie. Met behulp van een vork of lepel, roer voorzichtig de inhoud van elke cup / trommel zodat de kaas verdeeld wordt.
  6. Plaats de kopjes / potten op een bakplaat en bak voor 20-25 minuten. Wanneer toppen bruin zijn, zijn ze klaar.
  7. Haal uit de oven en laat afkoelen. Draai de deksels erop zodra ze afgekoeld zijn. De bovenkant zal gerezen zijn maar als een soufflé, enigszins in vallen. Bewaar in de koelkast en klaar om te eten. Houdbaar voor vijf dagen.