Paksoi kabeljauw curry

Kabeljauw uit de oven

Ingrediënten:

  • 1 Paksoi
  • Halve Chinese kool
  • Kabeljauw (per persoon één filet)
  • Kokosmelk
  • Sojasaus
  • Gemberpoeder
  • Korianderpoeder (of hele korrels als je daar van houdt)
  • Komijn
  • Kurkuma
  • Limoenblad
  • Kerrypoeder
  • (Groene) pepers
  • Zeezout
  • 25 ml. water per persoon

Bereiding: 

  1. Was en snijdt de groenten.
  2. Bak de Chinese kool op een middelhoog vuur in 2 minuten en voeg de kruiden toe en bak nog voor 30 seconden door.
  3. Schenk de kokosmelk en 25 ml water per persoon bij de groenten. Dek de pan af en laat 10 min. op zacht vuur koken. Voeg na 8 minuten de paksoi toe.
  4. Breng op smaak met sojasaus en peper.
  5. Verwarm in een andere pan wat roomboter of kokosolie en bak de kabeljauwfilet in 2 tot 3 minuten aan beide kanten.
  6. Breng op smaak met peper en zeezout.
  7. Leg de groenten op het bord en serveer de kabeljauw er boven op.

 

Download hier het recept: Paksoi kabeljauw curry