Pittige pompoensoep!

pittige pompoensoep

Ingrediënten:

  • 1 a 2 el milde currypasta (patak’s), als je dit niet hebt gebruik dan kerriepoeder,
  • 2 knoflooktenen,
  • 1 grote ui,
  • 1 pompoen van ong. een kilo,
  • 1 rode peper,
  • 400 ml kokosmelk,
  • zeezout en peper, evt. chilivlokken
  • Elke andere groenten kun je toevoegen; wortel, selderijstengel, paprika, prei, etc.

Bereiding:

Snij de pompoen in kleine stukken, bak deze in een pan met kokosolie en de ui, je kunt nu ook de rode peper toevoegen. Voeg zeezout, chilipoeder en peper toe.
Voeg de kokosmelk toe, samen met 1 lepel currypasta (of kerriepoeder) en nog 250 ml water. Breng dit aan de kook en laat het op laag vuur nog 10 minuten doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer of blender en maak hem op smaak met zout, peper en evt. nog wat currypasta of chilivlokken (let op: pittig!)
Vind je de soep nog te dik, voeg dan nog wat water toe. Blijf proeven tot je de gewenste smaak hebt!

Voeg nu de groenten toe die je hebt gebakken in wat kokosolie.

Tips:
*Je kunt wat wortels toevoegen aan de soep om ‘m wat zachter en zoeter van smaak te maken.

*Voeg wat fijngesnipperde koriander toe bij het serveren.

*Voeg wat geraspte gember of verse kurkuma toe voor wat meer pit.

*Serveer de soep met in kokosolie gebakken pastinaak

*Voeg een theelepel kurkuma toe, zo wordt je soep nog gezonder!

*Serveer de soep met een lepeltje crème fraîche voor een zachte romige smaak.

 

Download hier het recept: Pittige pompoensoep