Pompoen muffin

Pompoen muffin

Ingrediënten:

  • 500 gram pompoen
  • 2 grote bananen of 3 kleine bananen
  • 2 theelepels Pumpkin Pie Spice*
  • ¼ theelepel fijn zeezout
  • 55 gram kokosmeel
  • 1 blik volvette kokosmelk

Bereiding:

  1. Snijd de pompoen in grove stukken en kook of bak in kokosolie in 25 minuten gaar.
  2. Giet de pompoen af en laat afkoelen.
  3. Als de pompoen voldoende afgekoeld is om vast te houden kan je hem schillen. Als je dat zonde vind kun je de schil laten zitten.
  4. Voeg banaan, pumpkin spice en zeezout aan de pompoen toe en pureer met een staafmixer.
  5. Zeef het kokosmeel boven de puree en roer het er beetje bij beetje door. Vind je de massa te nat, voeg dan wat meer kokosmeel toe.
  6. Bak de muffins 25 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven. De muffin voelt stevig aan de buitenkant maar is zacht van binnen.
  7. Als je een blik volvette kokosmelk in de koelkast laat staan kan je de room eraf scheppen en als topping op de muffin gebruiken.

* Recept voor Pumpkin Pie Spice (de kruidenmix): 3 eetlepels kaneel, 2 theelepels gember, 2 theelepels nootmuskaat, 1,5 theelepel piment (allspices), 1,5 theelepel kruidnagel. Mix alle kruiden goed door elkaar. Gebruik in dit recept slechts 2 theelepels.

 

Download hier het recept: Pompoen muffin