Preischotel met bokbier en worst

grolsch bokbier

Ingrediënten:

  • zoete aardappelen
  • worst naturel naar keuze liefst biologisch eventueel stukje kip
  • zoete paprikapoeder, gemberpoeder, tijm en foelie
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stengel prei per persoon
  • 1 à 2 stengels bleekselderij per persoon
  • 1 flesje Grolsch hersftbok
  • mosterdpoeder of uit potje
  • scheutje olijfolie
  • klontje gras roomboter
  • peper en zeezout

Bereiding:

  1. Was en schil de zoete aardappelen en zet op het vuur in een stoompan en laat gaar worden.
  2. Bak de worst of kip met de kruiden in wat gras roomboter.
  3. Was en snijd de prei in dunne ringen en de bleekselderij in smalle stukjes.
  4. Snipper de ui en kneus de knoflook.
  5. Haal de worst of kip uit de pan en voeg wat roomboter toe.
  6. Fruit de ui en de knoflook op een laag vuur voor 2 minuten.
  7. Voeg de prei en de bleekselderij toe en zet het vuur wat hoger en roerbak voor 2 minuten.
  8. Blus de groenten met het bokbier en voeg de worst of kip toe inclusief het bakvocht van het vlees en smoor het geheel.
  9. Laat afgedekt met een deksel voor 6 tot 8 minuten op laag vuur staan.
  10. Eventueel de deksel eraf om overtollig vocht te laten verdampen.
  11. Stamp de zoete aardappelen tot puree en voeg roomboter toe met zonodig wat kookvocht van de groenten.
  12. Roer er wat mosterd door heen en breng op smaak met peper en zeezout en eventueel wat nootmuskaat.
  13. Serveer de zoete aardappel, groenten en worst op één bord.

Download hier het recept: Preischotel met bokbier en worst