Ontbijt van quinoa ei spinazie

Quinoa kruimel-ei en spinazie

Ingrediënten:

1/2 eetlepel extra vierge olijfolie
1 knoflook, fijngehakt
2 eieren
1 eetlepel  water
Snufje zeezout
Snufje peper (cayenne of zwarte)
1 kopje spinazie (vers of uit de vriezer)
1/4 kop gekookte quinoa
1 theelepel geraspte rauwe Italiaanse kaas (optioneel) of geitenkaas

Bereiding:

  1. Verhit de helft eetlepel olie in een koekenpan op matig laag vuur. Bak de gehakte knoflook in olie voor een minuut.
  2. Ondertussen klop je de twee eieren met  water met zeezout en peper. Zet even opzij.
  3. Spinazie toe te voegen in de pan bij de knoflook. Bak heel kort, voor ongeveer 30 seconden.
  4. Giet het eimengsel in de pan. Laat het met rust voor ongeveer 10 seconden, daarna spatel je de eieren snel naar het midden van de pan met een houten lepel.
  5. Als de eieren bijna gaar zijn voeg je de gekookte quinoa in de pan. Meng goed.
  6. Dien het op en garneer met rauwe Italiaanse kaas of geitenkaas.

Download hier het recept: Ontbijt van quinoa ei spinazie