Salade – dressings

salade dressings

Ansjovis-vinaigrette:

  • 3 ansjovisfilet, in olijfolie
  • 1 knoflookteen, in 2 of 4 gesneden (niet gehakt)
  • 1/2 olijfolie extra vierge
  • een snuifje zeezout
  • 2 el witte balsamicoazijn of witte wijnazijn
  • een paar druppels water

Mango dressing  

  • ½ mango
  • 1 tomaat
  • 2 eetlepels olijfolie, extra vierge (eerste persing)
  • ½ theelepel zeezout of Himalaya zout

Ananas Honing Dressing:

  • 4 el (zelfgemaakte) mayonaise
  • 2-3 el ananassap
  • ½ el honing
  • ½ el gedroogde munt
  • Vers gemalen peper en zeezout naar smaak

Incabessen Salade Dressing

  • ¼ kop heet water
  • 2 eetlepels incabessen (1 uur geweekt)
  • 1 kop rode grapefruitsap
  • 2 el olijfolie
  • 1 el misopasta
  • 2 snufjes zout

Week de gewassen incabessen in het water totdat ze opgezwollen zijn, dit duurt ongeveer 1 uur. Doe ze dan samen met alle andere ingrediënten in een blender en zet deze aan tot je een mooie dressing hebt. Heerlijk in een salade met avocado en fijngehakte amandelen. Als je wat overhoudt blijft de dressing nog 1 week goed in de koelkast (schudden voor gebruik).

Incabessen: Deze heerlijke bessen smaken zoetzuur en zijn een unieke bron van plantaardige eiwitten, vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen. Je kunt gedroogde Inca bessen zo eten of combineren met noten, goji bessen, camu camu bessen of ander gedroogd fruit. Lekker als snack, topping op een toetje of in een trail mix, of als ingrediënt in rauwe taarten, koekjes, chocolade en andere lekkernijen.

Curry dressing:

  • ¼ kopje vers citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 knoflookteentjes (geplet)
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • ¼ theelepel zeezout
  • zwarte peper

Download hier het recept: Salade dressings