Sushi omelet

Sushi omelet

Ingrediënten (voor 1 persoon)
2 eieren
1 vel nori
1 of 1,5 avocado
1 lange, dunne strook rauwe of gerookte zalm
sojasaus (kies de variant met minder zout)
Wasabi
1 theelepel mayonaise
Kokos- of olijfolie om in te bakken

Bereiding
Verhit de olie in een pan en kluts de eitjes. Giet dit in de pan en laat het geheel even bakken. Leg, vlak voordat het ei helemaal gaar is, een vel nori op het omeletje. Als het ei goed gebakken is, haal je het uit de pan en laat je het afkoelen.
Snijd een lange reep van de zalm en snijd de avocado in kleine reepjes. Pak de omelet en bestrijk ‘m in het midden met een strook mayonaise. Leg de zalm en avocado hierop. Rol de omelet op, en serveer met sojasaus en wasabi. Je kunt de rol ook in plakjes snijden en serveren als sushi.
Net zoals met sushi, kun je de omelet met alles wat je lekker vindt vullen. Kies bijvoorbeeld voor rauwe tonijn met een beetje citroenmayonaise of stukjes surimi.

 

Download hier het recept: Sushi omelet