Veggie-rollade

Veggie rollade

Voor als op je streefgewicht bent een leuk groenten gerecht. Ziet er feestelijk uit! Klik op de afbeelding voor een youtube video.

Ingrediënten:

  • deeg (kant en klaar, bv. bladerdeeg of zelf maken)
  • 2 eetlepels Dijon mosterd
  • 1/2 kop creme fraiche
  • 2 grote verse blaadjes salie (dun gesneden)
  • 2 courgettes
  • 1 pompoen
  • wortelen (verschillende kleuren als je ze kunt vinden)
  • 1 aubergine
  • scheutje olijfolie
  • Zout en peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 C.
  2. Plaats het deeg in een taartvorm en prik er meerdere malen in met een vork.
  3. Spreid de mosterd en de crème fraîche over de bodem van de taart, en bestrooi met salie.
  4. Was de wortelen, aubergine en courgette en snijd ze in de lengte stroken met een dunschiller. Gesneden om zo altijd zien een klein stukje huid voor decoratieve doeleinden.
  5. Rol een strook courgette in een spiraal en plaats in het midden van de schaal (met de huid van de groente up), omringen het met een paar stroken van wortelen en aubergines tot aan de uiteinden van de schaal.
  6. Besprenkel olijfolie over alles. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Bak in een voorverwarmde oven gedurende 40 minuten koken.

Ook lekker erbij pastinaak of zoete aardappel.

Gebruik tijdens je afslankprogramma liever courgette, aubergine, komkommer, plakjes tomaat of gedroogde tomaat, of groene paprika.

Download hier het recept: Veggie rollade

 

 

2015-12-25 11.46.13  2015-12-25 11.33.47  2015-12-25 11.38.33

2015-12-25 12.09.14       2015-12-25 12.09.26

 

Bron

Download hier het recept: Veggie rollade