quinoa-wilde rijst salade

Wilde rijst salade

quinoa-wilde rijst salade

Ingrediënten: (4 personen)

  • 2 kopjes ontpitte en gehalveerde kersen
  • 2 kopjes gekookte quinoa
  • 1/2 kop wilde rijst
  • 1 kop gehakte rauwe boerenkool
  • 1/2 kop gehakte selderij
  • 1/2 kop gehakte rauw of gekiemde noten-amandelen, cashewnoten en pecannoten
  • Zeezout en zwarte pepernaar smaak
  • 1/4 kopje extra vergine olijfolie
  • 1/4 kop appelazijn
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt

Bereiding:

  1. Spoel de quinoa in lauwwarm water om de bittere coating te verwijderen, tenminste voor 15 minuten.
  2. Kook de wilde rijst in 3 kopjes water op hoog vuur gedurende 15 minuten.
  3. Giet de quinoa af, spoel met schoon water na en voeg deze bij de wilde rijst.
  4. Laat het geheel nog 15 minuten koken, totdat de quinoa gaar wordt. Het moet al dente blijven, niet papperig.
  5. Giet het mengsel af en laat afkoelen.
  6. Meng het quinoa-wilde rijst mengsel met de groenten, kersen en noten in een grote kom.
  7. Maak van de olijfolie, appelazijn, Dijon mosterd, knoflook, zeezout en zwarte peper een saladedressing door het goed met elkaar te kloppen en giet over de salade.

 

Download hier het recept: Wilde rijst salade