Wortelpannenkoekje

Wortelpannenkoek

Ingrediënten

  • 175 gram kokosmeel, of een mix van boekweit, kokos, amandelmeel, ongeveer 1 1/4 kop
  • 1/4 kop gehakte walnoten
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3/4 kop vetarme karnemelk
  • 1 theelepel kaneel, 1/4 theelepel zeezout, 1/8 theelepel vers gemalen nootmuskaat, Snufje gemalen kruidnagel, Snufje gemalen gember
  • Stevia of banaan om te zoeten
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 1/2 theelepel vanille-extract
  • 2 grote eieren, licht geklopt
  • 2 kopjes fijn geraspte wortel
  • kokosolie of roomboter om in te bakken

Voor op de pannenkoek: 

  • 3 eetlepels zachte roomboter
  • 2 eetlepels honing

Bereiding

1. Weeg het meel. Meng het meel met de ingrediënten in een grote kom en roer met een garde. Voeg de zoetstof stevia of de banaan toe en de eieren. Meng het geheel tot een stevig vochtig deeg. Voeg de 2 kopjes wortel toe.

2. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Doe wat kokosolie of roomboter in de pan. Schep wat deeg in de pan, verspreiden en platdrukken met een spatel. Bak 2 minuten tot er een gouden bruin randje zichtbaar is. Keer de pannenkoek voorzichtig om. Bak nog 1 minuut totdat beide kanten lichtbruin zijn. Herhaal dit met resterende deeg.

3. Meng de roomboter met de honing in een kleine kom en besmeer de pannenkoeken hiermee. Serveer de pannenkoeken als ze warm zijn.

http://www.myrecipes.com/recipe/carrot-cake-pancakes

 

Download hier het recept: Wortelpannenkoekjes