Zalmcurry met korianderrijst

 

zalmcurry

Ingrediënten:

  • 300 gram broccoli roosjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 eetlepels curry pasta
  • 1 venkelknol
  • 300 gram zalm
  • 1 bakje verse koriander
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 600 gram zwarte rijst of zilvervliesrijst (voor een keer)
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • zeezout

Bereiding: 

Begin met het koken van het water voor de rijst. Doe de broccoli, kokosmelk, 100 ml water en de currypasta (of poeder als je dat hebt) in een pan en breng op hoog vuur aan de kook. Doe de deksel op de pan en doe het vuur lager en laat 7 minuten verwarmen. Let ondertussen op de rijst en giet af, laat droogstomen.

Snijd ondertussen de venkelknol in dunne reepjes, de zalm in stukjes en de verse koriander grof.

Neem de pan van het vuur en pureer de currysaus met een staafmixer. Zet de pan terug op het vuur en voeg de venkel, zalm en zeezout toe. Laat 4 minuten op laag vuur garen.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de rijst toe, rul het in de pan met een vork. Voeg de gemalen koriander, peper en zeezout toe. Bak al omscheppend 4 minuten op middelhoog vuur.

Meng 3 kwart van de verse koriander door de rijst. Serveer de curry met de rijst en garneer met de overgebleven koriander.

 

Download het recept: Zalmcurry met korianderrijst