6 manieren waarop je lichaam zichzelf ontgift

Toxische stoffen worden in vetcellen opgeslagen en dat is juist voor het lichaam een reden om geen vet te verbranden. Het lichaam beschermt ons zo tegen deze toxische stoffen. Dagelijks wordt je aan toxische stoffen blootgesteld meer dan waar je je van bewust bent.

Wanneer je het lichaam niet de juiste voedingsstoffen geeft kan het ‘zuiverings-systeem’ van ons lichaam de toxische stoffen niet afvoeren. Het lichaam kan er vervolgens niets mee omdat het geen bouwstenen zijn die gebruikt kunnen worden voor het regenereren van de cellen. Vervolgens worden de toxische stoffen in onze vetcellen opgeslagen.

Zodra je je lichaam gaat reinigen, d.w.z. ‘goed voeden’ ook wel detoxen genoemd, kan het lichaam deze stoffen afvoeren op een natuurlijke manier. Daarmee zal je eindelijk ook het vet gaan verbranden!

ScreenHunter_645 Jun. 05 20.39

6 manieren waarop je lichaam zichzelf ontgift

Voordat je meer over detox leert zodat je het gaat waarderen en je er gemotiveerd over zou kunnen raken, is het belangrijk te weten welke essentiële systemen en organen je lichaam gebruikt om zichzelf te ontgiften. Dit zijn de lever, nieren, darmen, longen, huid en het lymfestelsel, die een belangrijke rol spelen in het schoonhouden van je lichaam en het toxine vrij te houden.

  1. De Lever

De lever heeft een groot aantal functies, waaronder detoxificatie, eiwitsynthese, en de productie van biochemicaliën nodig voor de vertering. Deze filter speelt een belangrijke rol in de stofwisseling en heeft een aantal functies in het lichaam, zoals het filteren van het bloed en produceren van enzymen die giftige stoffen vernietigen die afkomstig zijn uit ons voedsel, water en de lucht. De lever bereidt deze toxines voor zodat het lichaam ze kan verwijderen via de urine of de gal. Als je lever overbelast is, vertragen de functies en blijven zo giftige stoffen in je bloed. Een detox plan zal gericht zijn op de vermindering van de belasting van je lever zodat het weer optimaal presteert.

  1. De Darmen

In de darmen passeert het voedsel en wordt het verteerd en worden voedingsstoffen opgenomen. De darm reguleert ook de goede en slechte bacteriën, die het lichaam helpen om beter te verteren en natuurlijke antibiotica te produceren om toxines af te breken. Als je een ongezond dieet gebruikt, kunt je je spijsvertering beschadigen zodat het verteerde voedsel in je darmen blijft en je lichaam de toxines weer opneemt. Een detox plan zal je spijsvertering verbeteren en de balans tussen de goede en slechte bacteriën herstellen.

  1. De nieren

De nieren zijn essentieel in de urinewegen. Ze dienen het lichaam door als een natuurlijke filter te zijn van het bloed, en verwijderen van afvalstoffen die worden afgevoerd naar de urineblaas. Bij het produceren van urine, maken de nieren afvalstoffen zoals ureum en ammonium. Een detox plan zal deze processen verbeteren en de druk op je nieren verlichten.

  1. De longen

De longen zijn  essentiële ademhalingsorganen in ons lichaam. Hun belangrijkste functie is om het transport van zuurstof uit de lucht in de bloedbaan te brengen, en kooldioxide dat vrijgekomen is uit de bloedbaan te filteren en af te geven aan de atmosfeer. We kunnen zodoende ook giftige stoffen uit de lucht inademen door onze longen, maar de longen zijn ook in staat om de toxines te verdrijven. We kunnen door diep adem te halen en volledig uit te ademen een reinigend effect maximaliseren.

  1. De huid

Zweten is de productie van vloeistof uitgescheiden door de zweetklieren in onze huid. Zweten reguleert niet alleen de temperatuur van het lichaam maar biedt ook ontgifting door het verdrijven van gifstoffen via zweet. Een detox programma zal helpen om op de langer termijn een ​​gezonde stralende huid te bereiken.

  1. Het lymfestelsel

De lymfen zijn onderdeel van ons immuunsysteem. De lymfen bevat witte bloedcellen die bacteriën of andere giftige stoffen uit de cellen van het lichaam halen en ze naar knooppunten brengen waar ze worden vernietigd door de lymfe. De lymfe beweegt rond het lichaam door de ademhaling en spiercontractie, zodat de ademhaling en milde lichaamsbeweging helpt om te werken.