Chocolade ei alternatief

VOOR 4 personen

Als je eens een chocolade (suiker) vrije alternatief voor de conventionele Paasei wilt proberen, probeer dan eens dit onderstaande recept van de maker van de Film THAT SUGAR FILM, van Damon. Wees u ervan bewust, moet u mogelijk hoeveelheden, afhankelijk van de grootte van uw ei vorm dus gebruik je eigen gelijk schattingen moet je nodig hebt om aan te passen.

ScreenHunter_578 Mar. 31 17.12

Ingrediënten:

2 eetlepels cacaopoeder

1 avocado

2 bananen

1/2 kop kokosolie

1 theelepel kaneelpoeder

Ei-vormige mal

Blender

Bereiding:

Combineer alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en mix tot een glad, licht en schuimig geheel. Giet elke helft van de ei-vormige mal vol. Druk twee helften van mal bij elkaar en zorg dat ze samen tegen elkaar aan blijven. Schud de ei-vorm met een zeer zachte draaibeweging om ervoor te zorgen dat de randen van de mal gelijkmatig zijn bedekt met het mengsel. Zet het in de vriezer gedurende de nacht.

Opmerking: Je kunt dit misschien niet meteen goed krijgen de eerste keer dat is ok omdat het het lastig kan zijn. Deze foto van een eerste poging om te laten zien hoe mooi een onvolmaakt paasei kan zijn. Wees bereid om het te proberen en experimenteer!