De maaltijden vond ik erg lekker.

Marjolijn Voor en Na

3 jaar geleden ben ik eerder al een keer vele kilo’s afgevallen met een ander shake dieet maar toch door weer verkeerde eetgewoontes weer terug bij af.

Ik kreeg lichamelijke klachten pijnlijke knieën en heupen. Meerdere diëten geprobeerd maar niets hielp denk ook wel doordat ik moeite had met de discipline die ik ervoor nodig had. Mijn man had mij al meerdere keren gezegd dat ik anders weer aan het shaken moest beginnen maar toch hield meerdere dingen mij tegen en dacht het zo ook te kunnen. NIET DUS !!! Dacht ook aan het kosten plaatje wat eraan vast zat. Toen raakte ik in gesprek met de nicht van mijn schoonzus die was ook weer begonnen met het shaken. Ik vertelde aan haar dat ik het eigenlijk ook weer wilde gaan proberen maar dat het voelde alsof ik gefaald had. Zij zei mij dat ik het zo moest zien maar gewoon nog een keer moest proberen. Een paar dagen na mijn gesprek heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en mijn consulente van toen gemaild. Ze belde mij al gauw terug en deed ik mijn verhaal bij haar. Ik had echt het gevoel dat er naar mij geluisterd werd en besloot om een afspraak met haar te maken.

Vanuit daar ben ik weer begonnen . Het programma vond ik goed vol te houden ondanks dat ik weleens een moeilijk momentje had. Ik nam dan een stukje reep om zo mijn honger gevoel te stillen.

De maaltijden vond ik erg lekker ook vele variaties. Ook de recepten voor de maaltijden wanneer je van de producten af bent zijn erg lekker ondanks dat ik er zelf wel een beetje moeite mee had aangezien ik wel een beetje ben van wat de boer niet kent eet hij niet… maar ach als het het niet uit probeert weet je het ook niet.

Mijn familie en collega’s hadden er wel weer bewondering voor dat ik het dieet ging volgen maar toch voelde ik ook wel twijfels of ik het vol kon houden en ook erna natuurlijk. Vaak door hun meningen werd ik er best onzeker van maar dan zei mijn man voor wie doe je het schat? Inderdaad voor mezelf en mijn gezin !!!! En bedacht me dat ik het graag wilde en me dus ook zou moeten lukken.

De begeleiding heb ik als zeer prettig ervaren in de weegmomenten kreeg ik veel uitleg en soms dacht ik help hoe ga ik dat allemaal onthouden. Marieke brengt een soort van rust over tijdens de uitleg en ik kon goed mijn verhaal en bevindingen bij haar kwijt. Kreeg een luisterend oor en goed advies. Wat me het meeste is bij gebleven is dat toen mijn dochter Danique werd geopereerd en dat ik in het ziekenhuis was flauw gevallen. Marieke had dit meegelezen via een bericht wat was geposed op mijn facebook waarop ik eigenlijk vrij snel een super lief berichtje kreeg van haar via whatts app dat ik op dit moment aan mezelf moest denken en ook zorgen en dus aanvullend groenten moest gaan eten om zo weer op krachten te komen.

Dit dieet is ook zeker aan anderen aan te raden en zou ik ook zeer zeker doen. Er is veel variatie qua smaken met de shakes, soepen , repen en avond eten. De recepten vond ik erg lekker en bepaalde hadden zeker mijn voorkeur. Sommige van de recepten gebruik ik nu nog steeds en dat zal ik ook blijven doen om zo op gewicht te blijven. Ik wil eigenlijk niet anders meer. De koolhydraten zul je bij mij niet gauw terug vinden zoals de aardappelen en de pasta’s.

Mijn man vroeg zich vaak af waarom ik zoveel verschillende pannen op het vuur had staan waarop ik antwoordde dat het ene gedeelte voor hem en de kids waren en het andere voor mij. Terwijl ik bij mezelf net iets extra’s erin deed om het af te maken (een uitje met paprika). Hij zei dan dat het er erg lekker uitzag en dat ook gewoon mee wilde eten. Vanaf nu doen we dat dus ook.

Het meest grappige wat ik meegemaakt heb is dat mijn dochter van 8 jaar aan mij vroeg waarom ze aardappelen moest eten terwijl ze dat eigenlijk helemaal niet lekker vind en ik niet. Waarop ik antwoorde dat ik vind dat zij aardappelen groente en vlees moest eten. Ze zei maar mama jij zegt dat je die niet mag hebben omdat die veel koolhydraten bevatten en dus niet goed voor je zijn maar ik moet ze eten van jou. Dan zijn ze toch ook niet goed voor mij? Tja daar stond ik dan met mijn mond vol tanden!!!! Ze gaf aan liever meer groente te eten dan aardappels en dat gebeurd dus nu ook.

Liefs,

Marjolijn