Eenvoudige gezonde tussendoortjes

ScreenHunter_880 Feb. 18 19.41

1. Appel kaneel

Een appel is gezond en makkelijk mee te nemen. Maak het wat spannender door de appel in stukjes of plakjes te snijden en er een beetje kaneel bij te doen of snijd je appel in plakjes en besmeer ze met pindakaas uit de biowinkel.

2. Gekookt ei
Een hardgekookt ei bevat 6 gram proteïne en 70 calorieën en is daarmee een gezonde en voedzame snack.

3. Avocado
Van avocado kun je verschillende snacks maken. Lepel hem uit of maak er een dip van. Een avocado bevat gezonde vetten en ongeveer 10 gram vezels, gecombineerd met tomaat en/of klein gesneden uit helemaal top. Een halve avocado bij de lunch zorgt voor een verzadigd gevoel.

4. Griekse yoghurt
Griekse yoghurt is een gezonde snack. Kies voor een variant zonder suiker. Om je yoghurt iets spannender te maken kun je er havermout, fruit of noten doorheen doen. Dan is het ook als een gezond ontbijt of als lunch te gebruiken.

5. Handje noten
Een handje ongezouten ongebrande noten is de perfecte snack om te nemen als de middag dip toeslaat. Noten zijn zeker niet caloriearm, maar bevatten veel gezonde vetten. Noten bevatten veel calorieën maar door het hoge gehalte aan onverzadigde vetten geven ze ook snel een verzadigd gevoel en zullen noten er voor zorgen dat je juist minder gaat eten. Daarnaast zitten noten vol mineralen, antioxidanten, eiwitten, vezels en vitamines.

6. Banaan of een appel

Natuurlijk is een fijn tussendoortje altijd nog een appel of een banaan.

7. Smoothie van ananas

Neem een halve ananas en doe hem in de blender met een half glas water, krijg je een super gezonde heerlijke smoothie.

8. Komkommer

Natuurlijk is een stuk komkommer een heerlijke frisse snack. Weinig of geen calorieën, komkommer is een uitstekende bron van silica, dat bekend staat om de gezondheid van de gewrichten te verbeteren door het versterken van het bindweefsel. Ze zijn ook rijk aan vitamine A, B1, B6, C en D, foliumzuur, calcium, magnesium en kalium.

 

Download hier het recept: Gezonde tussendoortjes