Geen 12 maar 23 kg!

 

Annemiek – moeder en een drukke baan – nu naar maatje 36, heeft nu meer energie, haar hoofdpijnklachten van voor het programma zijn totaal verdwenen, alle kilo’s verdwenen met gemak en mensen geloven hun ogen bijna niet, ze zien een totaal andere Annemiek.

In december nam ik een beslissing: die overtollige zwangerschapskilo’s gingen er nu voor eens en altijd af! Tijdens de zwangerschap van mijn eerste was ik ruim twintig kilo aangekomen, netto :-( . Ik had al vele malen eerder geprobeerd deze kilo’s kwijt te raken met diverse diëten, met sporten, met gewoon opletten, zonder noemenswaardig resultaat. Met één dieet boekte ik het meeste succes: ik raakte ruim 10 kilo in niet al te lange tijd kwijt. Helaas kreeg ik allerlei lichamelijke klachten, waardoor de huisarts mij resoluut en per direct gebood met dit dieet te stoppen en weer normaal te eten. Het gevolg: de 10 kilo die ik was kwijtgeraakt zat er na een jaar weer bij.

Nieuwe look zonder ingreep! 

Nu wilde ik weer een ‘snel-resultaat-dieet’ doen, omdat ik uit ervaring wist dat snel afvallen voor mij een stimulans was om een dieet langer vol te houden. Ik wilde echter dit keer wel onder begeleiding afvallen, om gezondheidsklachten te voorkomen en om na afloop van het dieet het normaal eten weer op te bouwen zodat ik niet weer alles wat ik kwijt was geraakt in rap tempo weer aan zou komen. In de kerstvakantie mailde ik Marieke om een afspraak te maken voor een intakegesprek. Ik kon direct terecht! Heel fijn omdat, zoals ze zelf ook terug mailde, ik nu de knop had omgezet en de motivatie had om te beginnen. Ik vertelde Marieke dat ik 12 kilo wilde afvallen, aangezien ik dan op het gewicht zou zitten dat ik met Modifast had bereikt. Marieke stelde voor om daar 23 van te maken. Dat was volgens haar realistisch en dan zat ik tevens op een gezond gewicht. Ik keek haar ongelovig aan en dacht: we zien het wel. Eerst maar eens kijken of het me lukt om die 12 kilo kwijt te raken.

Ik heb in totaal 4 maanden stap 1 gevolgd. Dat beviel prima: ik gebruikte alleen de producten, ik hoefde dus verder nergens over na te denken! De eerste 4 tot 5 dagen waren vreselijk om eerlijk te zijn. Het voelde alsof ik op een achtbaan zat: ik was labiel, voelde me depressief, had een kort lontje en had heel veel hoofdpijn. Dat kwam waarschijnlijk door het afkicken van koolhydraten en suikers. Ongelofelijk dat die zo’n effect op je kunnen hebben! Daarna voelde ik mij beter als ooit te voren: ik had heel veel energie, voelde me sterk en mijn hoofdpijnklachten, die ik voor het dieet regelmatig had, waren als sneeuw voor de zon verdwenen.

Ik heb totaal geen moeite gehad dit dieet vol te houden, op die eerste paar dagen na dan. Ik was ontzettend gedisciplineerd en heb niet tot nauwelijks gezondigd. Ik had ’s ochtends een shake of havermout, ’s middags soep en ’s avonds een warme maaltijd. De afwisseling in maaltijden en ook keus voor hartige maaltijden vond ik heel fijn, dit in tegenstelling tot andere diëten waar je eigenlijk vooral keuze hebt uit mierzoete shakes of pudding.

Na een week merkte ik dat ik drie keer per dag eten echt te weinig vond. Mijn maag vroeg gewoon bijna elke twee uur om wat voedsel. Daarom ben ik toen mijn maaltijden gaan halveren, waardoor ik zes keer per dag wat kon eten. Dat werkte prima! Mijn avondritueel werd ’s avonds een halve avondmaaltijd en later op de avond een half reepje. Zo kon ik toch wat ‘snacken’ op de bank voor de tv.

De kilo’s vlogen er vanaf

De kilo’s vlogen er vanaf. Zo snel zelfs, dat ik zelf het streefgewicht dat Marieke voor mij had bedacht nog met twee kilo naar beneden heb bijgesteld. Ook om een extra buffer te hebben voor als ik weer normaal zou eten en ik waarschijnlijk daardoor weer wat zou aankomen. Na 4 maanden was ik op mijn streefgewicht! Ik ben 2 tot 3 kledingmaten naar beneden gegaan en voel me super! Ik krijg ontzettend veel reacties. Sommige mensen denken dat ik een ingreep heb laten doen (liposuctie o.i.d.), omdat ik in hun ogen van de ene op de andere dag er totaal anders uitzie. Daar moet ik wel om lachen.

Ik was ontzettend bang om bij het afbouwen van dit dieet en opbouwen van normaal eten, ontzettend aan te komen. Ik heb hier vaak met Marieke over gesproken. Dat was fijn want zij wist mij gerust te stellen en ze gaf mij zelfvertrouwen om toch langzaamaan weer normaal te eten en daarbij af en toe ook even de fout in te gaan: “ervaar maar eens wat er dan gebeurt en hoe je je dan voelt”. Ze gaf goede tips om het opbouwen in goede banen te leiden, mailde mij veel recepten voor lekkere gezonde gerechten (ontbijt, lunch en avond).

Twee en een halve maand geleden ben ik begonnen met afbouwen. Daar heb ik een maand over gedaan. Ik ben in totaal 2,5 tot 3 kilo aangekomen, maar wel al enkele weken stabiel qua gewicht. Ik weet nu dat ik op dit gewicht kan blijven en hoe ik dat kan doen. Ik eet, en kies wat ik eet, nu veel bewuster dan voordat ik bij Marieke terecht kwam. Ik heb geen behoefte meer aan ‘suikerbommen’ (taart, koekjes, snoep, etc.) of chips. Ik heb inmiddels ontzettend veel lekkere recepten ontdekt, ook om gezond af en toe even te kunnen snacken, zoals suikervrije koekjes, chocolademousse, bijv. Alles zelf gemaakt met natuurlijke producten.

Een blijvende reset met behulp van het advies

Doordat ik een behoorlijk lange tijd, vijf maanden in totaal, uit mijn normale eetpatroon ben gestapt, voelt het alsof ik in mijn hoofd gereset ben, weer even een nieuwe start heb gemaakt en nieuwe eetgewoonten heb aangeleerd. Marieke heeft hierbij een sleutelrol gespeeld. Het was ontzettend fijn om elke week even naar haar toe te gaan, mijn verhaal kwijt te kunnen en zorgen te delen. Ze nam altijd uitgebreid de tijd en gaf altijd goede adviezen. Kortom, ik ben meer dan tevreden over dit dieet en de begeleiding van Marieke. Ik ben zo blij dat ik deze beslissing genomen heb en dit heb doorgezet! Dankjewel Marieke!