Het gebruik van eieren 6 x anders

Je weet vast dat eieren een onmisbare bron van eiwitten zijn en rijk zijn aan vitaminen en mineralen.

Maar ondanks dat een ei gezond en voedzaam is en op  vele verschillende manieren kunnen worden bereid, zijn eieren een goede vriend van je huid en je kunt eieren ook gebruiken in het huishouden en voor je huisdier. Het is niet alleen het eiwit en de dooier waar we het over hebben, maar het hele ei met haar 6 magische gebruiken.

1. Eierdooier voor de droge huid

Klop een eidooier en breng het aan op je gezicht. Laat het gedurende 20 minuten zitten en spoel daarna af met warm water. Het eigeel zal uw huid hydrateren en zachter maken.

2. Eiwit voor de vette huid

Voeg een halve eetlepel honing toe aan een eiwit, meng goed en breng het mengsel op je gezicht. Laat het ongeveer 10 minuten zitten en dan afspoelen met warm water.

3. Eiwit gebruikt als lijm

Naast het geven van geweldige finish van koekjes tijdens het bakken, kan het eiwit worden gebruikt als lijm voor papier, karton en stof.

4. Eierschalen als een schoonmaakmiddel

Eierschaal helpt je grondig te reinigen bij hardnekkig vuil en vet in je keuken. Meng gemalen eierschaal met een paar druppels afwasmiddel en wrijf daarmee goed de pan in of de oven.

5. Eierschaal als aanvulling op hondenvoer

Eierschalen zijn een rijke bron van calcium, gooi ze dus niet weg als je een hond hebt. Maal de eierschalen tot poeder en meng ze met het voedsel dat je je hond geeft. Eierschalen zijn zeer geschikt voor de gezondheid van de botten en de tanden van je maatje.

6. Voedsel voor uw planten

Gooi het water waarin je eieren kookte niet weg. Het is voeding voor de planten die je in je huis hebt dus laat het afkoelen en giet water je planten