Louise Hay – Houden van jezelf

 

motivatie - van jezelf houden

Louise Hay – 12 Manieren om van jezelf te houden

Louise Hay: “Ik heb geconstateerd dat er maar één manier is om elk probleem te genezen en dat is: van jezelf te houden. Als mensen beginnen meer van zichzelf te houden elke dag, is het verbazingwekkend hoe hun leven verbeterd. Ze voelen zich beter. Zij krijgen de banen die ze willen. Ze hebben het geld dat ze nodig hebben. Hun relaties ofwel verbeteren, of de negatieve relaties worden ontbonden en kunnen nieuwe relaties beginnen. Houden van jezelf is een prachtig avontuur; het is net  leren om te vliegen. Stel je voor dat we allemaal de macht hadden om te vliegen? Hoe spannend zou het zijn! Laten we beginnen met van onszelf te houden, nu!.” Aldus Louise Hay.

Hier zijn 12 geboden om jezelf te helpen van jezelf te leren houden:

1. Stop met alle kritiek.

Kritiek verandert nooit een ding. Weiger jezelf te bekritiseren. Accepteer jezelf precies zoals je bent. Iedereen verandert. Als je jezelf bekritiseert  zijn je veranderingen negatief. Als je jezelf goedkeurt, zijn je veranderingen positief.

2. Vergeef jezelf.

Laat het verleden gaan. Je hebt je best gedaan op dat moment met het verstand, bewustzijn en kennis die je had. Nu ben je aan het groeien en veranderen, en je zal het leven anders gaan leven.

3. Maak jezelf niet bang.

Stop met jezelf te terroriseren met je gedachten. Het is een vreselijke manier om te leven. Vind een mentaal beeld dat je plezier geeft, en schakel dan onmiddellijk je nare gedachten om in een fijne gedachte.

4. Wees zacht, vriendelijk en geduldig.

Wees lief voor jezelf. Wees zacht voor jezelf. Wees geduldig met jezelf als je leert op een nieuwe manieren te denken. Behandel jezelf als iemand van wie je echt houdt

5. Wees lief voor je geest.

Zelfhaat is afwijzing van je eigen gedachten. Haat jezelf niet voor het hebben van je gedachten. Verander zachtjes je gedachten.

6. Prijs jezelf.

Kritiek breekt je innerlijke kracht. Lof bouwt het op. Prijs jezelf zoveel als je kunt. Zeg tegen jezelf hoe goed je bezig bent met elk klein ding.

7. Ondersteun jezelf.

Vind manieren om jezelf te steunen. Reik uit naar vrienden en stel hen in staat stellen je te helpen. Je wordt sterk wanneer je om hulp kunt vragen wanneer je dat nodig hebt.

8. Wees liefdevol over je negatieve patronen.

Erken dat je ze gemaakt hebt om in een behoefte te voorzien. Nu kun je nieuwe, positieve manieren vinden om aan deze behoeften te voldoen. Zo kun je liefdevol de oude patronen los laten.

9. Zorg voor je lichaam.

Zoek meer  informatie over voeding. Wat voor brandstof heeft je lichaam nodig heeft om je optimale energie en vitaliteit te geven? Leer meer over beweging en oefening. Wat voor soort beweging kun je van genieten? Koester en vereer de tempel waarin je leeft.

10. Doe spiegelwerk.

Kijk vaker in je eigen ogen. Geef uiting aan het groeiende gevoel van liefde dat je hebt voor jezelf. Vergeef jezelf terwijl je in de spiegel kijkt. Praat met je ouders, terwijl je in de spiegel kijkt. Vergeef het hun, ook. Ten minste eenmaal per dag, zeg je tegen jezelf: ik hou van je, ik hou van je!

11. Love Yourself. . . Doe het nu!

Wacht niet tot het goed is, of als je het gewicht verloren hebt of als je die nieuwe baan hebt of wanneer je de nieuwe relatie vindt. Begin nu-en doe je uiterste best.

12. Have Fun.

Vergeet niet de dingen die je vreugde gaven als een kind. Neem die vreugde en activiteiten in je leven op, nu! Vind een manier om plezier te hebben met alles wat je hebt of doet. Geef uiting aan de vreugde van je leven. Glimlach. Lach. Verheug je, en het Universum verheugt zich met jou!