Planning en voorbereiden

groenten

Of het nu gaat om een goede (werk)lunch of het snacken in de avond: zorg dat je de juiste boodschappen op tijd in huis haalt. Juist de voorbereiding en planning is belangrijk. Bedenk op zondag al wat je komende week gaat eten. Zo voorkom je dat je grijpt naar ongezonde snacks, of dat je op het laatste moment nog moet bedenken wat je wilt eten en dat niet in huis hebt.
Als je in gezinsverband leeft: maak in je (koel)kast een groene zone voor veilig voedsel (voor mij koolhydraatarm) en een rode zone voor fout voedsel (koolhydraatrijk). Zorg dat er voldoende lekkers in jouw groene zone ligt. Bij trek richt je je veel makkelijker op de groene snacks dan wanneer je alles door elkaar bewaart.

Dag in dag uit hetzelfde doen werkt sleur in de hand en dat is helemaal niet de bedoeling. Gezond eten en ondertussen afvallen, goed voor jezelf zorgen is leuk om te doen. Je struint diverse websites af op zoek naar recepten en bakt vaker zelf iets lekkers. Zo ontdek je allerlei nieuwe producten. Wissel af. Vul je diepvries met de juiste voorraden, ook heel geschikt voor noodgevallen: quiches, oopsies, kaasbroodjes en muffins (zoet en hartig) zijn prima in te vriezen.