Voedsel Leugen 2: niet te snel gewicht verliezen, want je krijgt het allemaal weer terug.

Er wordt fel gereageerd als je zegt dat je met een laag calorieën dieet afvalt. Langzaam en gestaag is wat ons dan meteen wordt verteld door de zogenaamde ervaringsdeskundigen. Snelle oplossingen zouden niet werken. Want is het advies: verlies niet meer dan een pond per week. Dit is echter volkomen onjuist.

Studies tonen het tegenovergestelde aan – een vliegende start leidt tot meer gewichtsverlies en succes op langer termijn.
Als je je stofwisseling wilt resetten met een snelle detox van suiker, bewerkt voedsel en junkfood, zult je je hormonen en de chemie van je hersenen moeten resetten waardoor het veel eenvoudiger wordt om de lifestyle veranderingen op langer termijn te behouden.

De sleutel voor een gezonde en duurzame strategie voor gewichtsverlies is dat je je hormonen en chemie van de hersenen in balans brengt zonder jezelf uit te hongeren.
Deze strategie stelt je in staat om het gewicht snel te verliezen en op termijn weg te houden – ik zie het voortdurend bij mijn klanten – als je resultaten ziet op de weegschaal voel je je gesterkt en gemotiveerd om door te blijven gaan met het verliezen van gewicht. Het heeft uiteindelijk meer resultaat dan andere diëten.