Voedsel Leugen 3: het gaat om Wilskracht 

sugar-addictive-49-1412200427

Dit is een van de meest verraderlijke leugens overgebracht op ons door de voedingsindustrie en de zorginstanties en/of overheid. Hun mantra is: doorzetten en gewoon minder eten, meer bewegen.

De impliciete boodschap is dat de echte reden dat we allemaal vet en ziek zijn is omdat we lui en veelvraten zijn. Als we zouden stoppen met onze gezichten te vullen met voedsel en van de bank af zouden komen en meer onze kont zouden verplaatsen, zouden we gewoon gewicht verliezen. Het is moreel falen, zwakke psychologie, apathie of erger dat mensen ervan weerhoudt  hun hoeveel voedsel te matigen en lichaamsbeweging. Dit is onzin.

Als je probeert om je eetlust met wilskracht te beheersen, zul je falen. We hebben op korte termijn vrijwillige controle en kunnen onszelf verhongeren maar dan onze lichamen gaan dat compenseren door de stofwisseling te vertragen en daarmee een drastische toename aan eetlust. Het is onhoudbaar. Als ik je vraag om je adem in te houden gedurende 15 minuten – hoe goed je ook je best doet, je bent gewoon niet ontworpen om dat voor elkaar te krijgen.

Wanneer je smaakpapillen, fysische chemie van de hersenen, hormonen en stofwisseling uit balans zijn of beschadigd zijn door suiker en bewerkte voedingsmiddelen, zal je het met wilskracht alleen niet voor elkaar krijgen. Als je  verslaafd bent aan suiker  en geraffineerde koolhydraten kun je het niet lang weerstaan. Je moet de fysische chemie van je hersenen en je hormonen op een natuurlijke manier resetten zodat je lichaam automatisch zichzelf zal gaan reguleren en de onbedwingbare trek zal verdwijnen en de honger komt in evenwicht

Wanneer je stofwisseling is gekaapt moet je jezelf ontgiften van deze verslavende kracht van koolhydraten en vervangen door echte, hoogwaardige voedingsmiddelen. Die het mogelijk maakt om je eetlust en gewicht automatisch te regelen zonder dat je wilskracht hoeft aan te spreken. Het lichaam is voortdurend op zoek naar balans. Voorwaarde is goede gebalanceerde voeding.