Wandelingen worden onderschat!

vierkant3

Veel mensen onderschatten de combinatie van wandelen en afvallen. Er zijn namelijk veel manieren om te bewegen, en met alle soorten lichaamsbeweging verbruik je calorieën. Maar er is per oefening wel een groot verschil voor wat betreft wáár die calorieën vandaan komen. Juist daarom is wandelen zo goed als je wilt afvallen: de calorieën komen voor een groot deel uit opgeslagen vetreserves!

Wandelen is een zogenaamde lage intensiteit oefening omdat je hartslag redelijk laag en stabiel blijft. Bij een hoge hartslag kan opgeslagen vet niet de nodige energie leveren aan het lichaam, dus haalt je lichaam calorieën uit koolhydraten (glycogeen uit de spieren). Maar natuurlijk wil je liever vet kwijtraken, dus daarom is een lage hartslagfrequentie ideaal als je wilt afslanken.

Een ander voordeel van wandelen is dat je het overal kunt doen; je hebt geen speciale kleding of apparaten nodig, al is een paar goede schoenen natuurlijk wel verstandig. Daarnaast krijg je met wandelen niet zo snel last van spieren en gewrichten.