Wees aardig voor jezelf en begin KLEIN

Slim afvallen

De meeste mensen zijn onaardig voor zichzelf en leggen de lat veel te hoog. Daardoor moeten ze bijna wel ‘falen’! Trap niet in die valkuil. Hou het realistisch en haalbaar. Begin het per week te bekijken. Kleine stapjes, laat je lichaam rustig wennen aan alle veranderingen. Gebruik je verstand en je zelfkennis. Door veel kleine behaalde doelen per week, bereik je uiteindelijk je einddoel.
Dus: wees aardig voor jezelf, begin klein en zie het week voor week. Al je doelen zullen op de langere termijn waarschijnlijk liggen in (één of meer van) deze vier gebieden:

  • Gezonder eten
  • Minder snoepen of beter nog ‘anders’ snoepen
  • Meer drinken (water, thee etc.)
  • Meer bewegen

Een gezonde lifestyle ga je starten als je op je streefgewicht bent. Dan leer je hoe je gezonder kunt eten zonder weer aan te komen. Het snoepen hoort daar natuurlijk ook bij, we geven je ideeën mee om zelf te gaan proberen. Meer drinken zal tijdens het programma goed zijn aangeleerd, hier ga je mee door als je bent afgebouwd, zo kun je je gewicht goed beheersen. Meer bewegen is een keuze en is belangrijk voor je algehele gezondheid. Maar overdrijf het niet.