Wegen: wat weet je als je jezelf weegt?

Het is niet zo heel erg als je jezelf weegt natuurlijk, maar ik wil heel graag duidelijk maken dat het een vertekend beeld kan geven. Vooral mensen die aan het afslankprogramma zijn begonnen doen zullen denken dat ze zwaarder en dikker worden als ze alleen naar de weegschaal kijken. Zwaarder wordt je misschien wel, maar waarschijnlijk zie je er slanker uit! Helaas zie je dit niet op de weegschaal en word je boos, omdat je zo goed je best doet en veel water drinkt en alle producten gebruikt …. val je nou wel of niet af?  Het is ontzettend belangrijk om foto’s van jezelf te maken en jezelf op te meten op een vast plek. Je krijgt dan een beter beeld van je vorderingen, dan dat je alleen de weegschaal gebruikt.
Ook is het belangrijk om je vet percentage op te meten, want meestal gaat het er om dat je vet kwijt raakt. Spieren wegen zwaarder dan vet en ze nemen minder ruimte in beslag.

Hoe kun je het beste foto’s nemen? Nou heel simpel eigenlijk… vooral nu je ook gewoon met je telefoon mooie foto’s kan maken. Neem een foto van de voorkant, zijkant en eventueel van de achterkant van je lichaam. Je kan natuurlijk ook iemand anders vragen om de foto’s van je te maken.

Meten is weten!

Daarom moet je toch ook echt even een centimeter er bij pakken om jezelf om te meten. Wat meet je allemaal: armen, buik, heupen en bovenbenen.

 

Bron