Zoethout

Zoethout is een krachtig kruid dat in onderzoeken heeft bewezen een sterke activiteit te geven tegen prostaatkanker, darmkanker, baarmoederhalskanker, leukemie en andere in laboratoriumstudies. Hoewel gebruikt als snoep in het Westen, is zoethoutwortel als een geneeskrachtig kruid al eeuwen in traditionele Chinese en Ayurvedische geneeskunde in gebruik voor de behandeling van astma, allergieën, buikpijn, slapeloosheid, ontsteking, virale infectie en vele andere aandoeningen. Zoethout is ook een bewezen bijnier booster, waardoor het een geweldig alternatief is voor cafeïne in de bestrijding van vermoeidheid en het stimuleren van energie-niveaus.

Zoethout remt 92% van borstkankercellen en vertraagt de groei met 83% in Vivo: isoliquiritigenine, een natuurlijke zoethout verbinding, remde 92% van de menselijke borstkankercellen (zowel ER + en triple-negatief) in vitro na 48 uur van de behandeling in deze nieuwe studie. Bij toediening aan muizen, resulteerde in borsttumoren 83% kleiner dan onbehandelde muizen na 25 dagen. Onderzoekers ontdekten drop verbinding niet alleen cytotoxisch voor de cellen van borstkanker, maar ook diep verlaagde de toets angiogenese factor VEGF met 85%, waardoor de kanker uitschakelen van aansluiten van nieuwe bloed naar de tumoren voeden.

Bottom line: dit super-kruid zou een geweldige aanvulling op een gezond dieet gericht op biologische groenten, fruit en volkoren voedingsmiddelen. En als je je suiker inname wilt beperken, is het eenvoudig te maken als thee.